Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/24075
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКубрак, Надія Романівна-
dc.contributor.authorСаган, Христина Богданівна-
dc.contributor.authorСаган, Володимир Романович-
dc.date.accessioned2025-12-04T12:50:07Z-
dc.date.available2025-12-04T12:50:07Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationКубрак Н. Р., Саган Х. Б., Саган В. Р. Функціонування ресторанного бізнесу в період COVID 19 та у період воєнного часу: порівняльна характеристика // Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. - Івано-Франківськ. - 2025. – Т. 1, №. 21. – С.326-336uk_UA
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/24075-
dc.description.abstractДосліджено особливості функціонування ресторанного бізнесу в період COVID 19 та в умовах воєнного часу, здійснено порівняльну характеристику функціонування підприємств у ці періоди. Метою написання статті є огляд та аналіз діяльності ресторанної галузі під час пандемії COVID19 та у воєнний час. Для досягнення цієї мети авторами використано різні методи дослідження: індуктивний та дедуктивний методи. Вони застосовані для вивчення кількості ресторанів та кафе в Україні, рівня чистого доходу ресторанного господарства, рівня доходу закладів громадського харчування в Україні та формування рівня базових цін на страви в ресторанах Львова. За допомогою використання методів аналізу та порівняння проведено порівняння середніх цін на продукти харчування в регіоні. Для узагальнення теоретичних концепцій та формулювання висновків використано абстрактно-логічний метод.Систематизовано проблеми підприємств ресторанної галузі під час COVID 19, зокрема суворікарантинніобмеженняпризвелидо тимчасового або постійного закриття таких підприємств,змістився акцент на постачання, онлайн-замовлення та створення безконтактного, дистанційного обслуговування клієнтів та обмеження кількості відвідувачів. Досліджено виклики підприємств ресторанної сфери під час війни, зокрема безпека персоналу та клієнтів, продовження роботи в умовах руйнувань, відключення електроенергії та обмежених запасів продуктів харчування. Здебільшого кафе та ресторани працювали на волонтерських кухнях, готуючи їжу для Збройних сил України або переміщених осіб. Характерною рисою цього періоду було співіснування комерційних та соціальних функцій, а прибутковість була другорядною.Встановленофундаментальнірізниціфункціонування ресторанних підприємств в період COVID 19 та у період війни. Зокрема під час пандемії COVID19 відбувалася технічна та гігієнічна реструктуризація, спрямована на нові форми обслуговування. Під час війни відбулася глибока реструктуризація ролі підприємств як частини соціальної інфраструктури, зосереджена на виживанні, солідарності та підтримці населення.Перспективами подальших досліджень в даному напрямі є детальне вивчення напрямі є детальне вивчення впливу чинників макро-, мікро- і мідісередовища на діяльність ресторанних підприємств в розрізі їх регіонального розміщення.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherКарпатський (Прикарпатський) національний університет імені Василя Стефаникаuk_UA
dc.subjectпідприємства ресторанної галузіuk_UA
dc.subjectCOVID 19uk_UA
dc.subjectвоєнний станuk_UA
dc.subjectрестораниuk_UA
dc.subjectкафеuk_UA
dc.subjectзаклади громадського харчуванняuk_UA
dc.titleФункціонування ресторанного бізнесу в період COVID 19 та у період воєнного часу: порівняльна характеристикаuk_UA
dc.title.alternativeFUNCTIONING OF THE RESTAURANT BUSINESS DURING THE COVID-19 PANDEMIC AND MARTIAL LAW: A COMPARATIVE ANALYSISuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Т. 1, № 21



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.