Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/24134
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГуцуляк, Г. С.-
dc.date.accessioned2025-12-15T17:58:50Z-
dc.date.available2025-12-15T17:58:50Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationГуцуляк Г. С. Методи кількісного визначення біологічно активних компонентів прополісу для хімічної стандартизації . – Курсова робота за спеціальністю 102 – “хімія”. – Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника. – Івано-Франківськ, 2025. –51с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/24134-
dc.description.abstractКурсова робота є рукописом, який містить результати літературного огляду щодо вмісту флавонів і флавонолів у прополісі, їх біологічного значення та методів визначення. Розглянуто фізико-хімічні властивості флавонів і флавонолів, зокрема рутину, який використовується як еталонна сполука у спектрофотометричному аналізі. Вивчено сучасні підходи до кількісного визначення цих сполук, зосереджуючись на методі комплексоутворення з іонами алюмінію (III), як на ефективному способі аналізу загального вмісту флавоноїдів. У рамках експериментальної частини виконано екстракцію флавоноїдів з кількох зразків прополісу та проведено спектрофотометричні вимірювання з побудовою калібрувального графіка. Отримані результати дозволили оцінити вміст флавонів і флавонолів у досліджуваних зразках та порівняти їх з літературними даними.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.subjectпрополісuk_UA
dc.subjectбіологічно активні компонентиuk_UA
dc.subjectхімічний аналізuk_UA
dc.subjectстандартизаціяuk_UA
dc.subjectфлавониuk_UA
dc.subjectфлавонолиuk_UA
dc.titleМетоди кількісного визначення біологічно активних компонентів прополісу для хімічної стандартизаціїuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Наукові роботи студентів, магістрантів, аспірантів (ФПН)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
hutsuliak_fedorchenko.pdf885.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.