Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/123456789/23955| Title: | Вплив легування оловом на властивості тонких шарів SrCo2O4, отриманих методом золь-гель занурення |
| Other Titles: | Effect of tin doping on thin SrCo2O4 layers properties prepared by Sol-gel Dip-coating technique |
| Authors: | Харрубі, Абдельмалек Бенхебал, Хадж Бенрабах, Бедхіаф Гірече, Кхаула Туаті, Мохамед Лоукріф, Яміна |
| Keywords: | золь-гель SrCo2O4 занурення легування оловом |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | Карпатський національний університет імені Василя Стефаника |
| Citation: | Харрубі А. Вплив легування оловом на властивості тонких шарів SrCo2O4, отриманих методом золь-гель занурення / А. Харрубі, Х. Бенхебал, Б. Бенрабах, К. Гірече, М. Туаті, Я. Лоукріф // Фізика і хімія твердого тіла. - 2025. - Т. 26. - № 3. - С. 598-606. |
| Abstract: | Тонкі плівки SrCo2O4, леговані оловом, з вмістом 0%, 3% і 5% на підкладках зі скла "пірекс" були виготовлені методом золь-гель занурення. В обох випадках нітрат кобальту, нітрат стронцію та хлорид олова використовувалися як попередник кобальту та стронцію та джерело допанту олова відповідно. Рентгеноструктурний аналіз підтверджує кристалічну структуру шпінелі SrCo2O4 (311) як переважну орієнтацію з розмірами кристалітів від 23,58 до 25,44 нм. Аналіз спектрів оптичного пропускання як функції довжини хвилі показує, що пропускання легованих плівок виявляється кращим, ніж нелегованої плівки, а ширина забороненої зони (Eg) зменшилася з 1,48 до 1,43 еВ за допомогою легуючих домішок Sn. Спектроскопія комплексного імпедансу показує, що зернограничний ефект є домінуючим у механізмі провідності. Опір при кімнатній температурі змінювався від 47,75 Ом до 41,87 Ом для зміни концентрації Sn. |
| URI: | http://hdl.handle.net/123456789/23955 |
| Appears in Collections: | Т. 26, № 3 |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| 17_Benhebal(e).pdf | 1 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.