Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://hdl.handle.net/123456789/23955
Назва: Вплив легування оловом на властивості тонких шарів SrCo2O4, отриманих методом золь-гель занурення
Інші назви: Effect of tin doping on thin SrCo2O4 layers properties prepared by Sol-gel Dip-coating technique
Автори: Харрубі, Абдельмалек
Бенхебал, Хадж
Бенрабах, Бедхіаф
Гірече, Кхаула
Туаті, Мохамед
Лоукріф, Яміна
Ключові слова: золь-гель
SrCo2O4
занурення
легування оловом
Дата публікації: 2025
Видавництво: Карпатський національний університет імені Василя Стефаника
Бібліографічний опис: Харрубі А. Вплив легування оловом на властивості тонких шарів SrCo2O4, отриманих методом золь-гель занурення / А. Харрубі, Х. Бенхебал, Б. Бенрабах, К. Гірече, М. Туаті, Я. Лоукріф // Фізика і хімія твердого тіла. - 2025. - Т. 26. - № 3. - С. 598-606.
Короткий огляд (реферат): Тонкі плівки SrCo2O4, леговані оловом, з вмістом 0%, 3% і 5% на підкладках зі скла "пірекс" були виготовлені методом золь-гель занурення. В обох випадках нітрат кобальту, нітрат стронцію та хлорид олова використовувалися як попередник кобальту та стронцію та джерело допанту олова відповідно. Рентгеноструктурний аналіз підтверджує кристалічну структуру шпінелі SrCo2O4 (311) як переважну орієнтацію з розмірами кристалітів від 23,58 до 25,44 нм. Аналіз спектрів оптичного пропускання як функції довжини хвилі показує, що пропускання легованих плівок виявляється кращим, ніж нелегованої плівки, а ширина забороненої зони (Eg) зменшилася з 1,48 до 1,43 еВ за допомогою легуючих домішок Sn. Спектроскопія комплексного імпедансу показує, що зернограничний ефект є домінуючим у механізмі провідності. Опір при кімнатній температурі змінювався від 47,75 Ом до 41,87 Ом для зміни концентрації Sn.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/23955
Розташовується у зібраннях:Т. 26, № 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
17_Benhebal(e).pdf1 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.