Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://hdl.handle.net/123456789/24077Повний запис метаданих
| Поле DC | Значення | Мова |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Румянцева, Ірина Богданівна | - |
| dc.contributor.author | Мальована, Оксана Григорівна | - |
| dc.date.accessioned | 2025-12-04T13:08:29Z | - |
| dc.date.available | 2025-12-04T13:08:29Z | - |
| dc.date.issued | 2025 | - |
| dc.identifier.citation | Румянцева І. Б., Мальована О. Г. Якісне надання послуг та ефективне управління розвитком персоналу в готельно-ресторанному бізнесі // Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. - Івано-Франківськ. - 2025. – Т. 1, №. 21. – С.350-358 | uk_UA |
| dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/24077 | - |
| dc.description.abstract | У статті досліджено якісне надання послуг та ефективне управління розвитком персоналу у сфері готельно-ресторанного бізнесу. Розглянуто визначення поняття «розвиток персоналу» різними науковцями. Обґрунтовано, що якісно надані послуги та вдосконалення управління розвитком персоналу готельно-ресторанного бізнесу позитивно впливатиме на ефективне управління діяльністю підприємствами гостинності. Метою статті є дослідження процесу розвитку управління персоналу в готельно-ресторанному бізнесі та якісно наданих послуг працівниками сфери гостинності.При вирішенні поставлених завдань нами використано ряд методів дослідження: включаючи аналіз літературних джерел для отримання глибшого розуміння теми;методи аналізу та синтезу,порівняльних характеристик щодо проблем з надання якісних послуг від працівників готельно-ресторанного бізнесу та ефективного управління розвитком персоналу в закладах сфери гостинності. Встановлено, що якісне функціонування будь-якого закладу в сфері гостинності, в першу чергу, визначається ступенем розвитку його працівників та якісно наданими послугами. В сучасних умовах швидкого старіння теоретичних знань, умінь та практичних навичок, можливість закладів готельно-ресторанного бізнесу постійно підвищувати рівень надання якісних послуг за допомогою ефективної роботи своїх працівників є одним із найважливіших факторів забезпечення конкурентоспроможності підприємств гостинностіна сучасному ринку послуг . Серед складових розвитку персоналу готельно-ресторанного бізнесу виокремлено пошук персоналу, адаптацію персоналу, професійну підготовку, оцінювання та атестацію,планування професійної кар’єри в сфері гостинності, а також стимулювання розвитку персоналу. Вказано на важливість розвитку управління персоналом, що в свою чергу покращує якість роботи підприємств гостинності. Зазначено, що успіх діяльності сфери обслуговування вимагає надання якісних послуг та безперервної уваги та зусиль щодо управління розвитку працівників готельно-ресторанного бізнесу.Запропоновано використання сучасних навчальних програм щодо ефективного управління персоналом та якісного надання послуг працівниками в готельно-ресторанному бізнесі, а також розробка цільових навчальних програм для підприємств гостинності. | uk_UA |
| dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
| dc.publisher | Карпатський (Прикарпатський) національний університет імені Василя Стефаника | uk_UA |
| dc.subject | розвиток персоналуготельно-ресторанного бізнесу | uk_UA |
| dc.subject | якісне управління розвитком персоналу | uk_UA |
| dc.subject | управління персоналом | uk_UA |
| dc.subject | якість надання послуг | uk_UA |
| dc.subject | компетентність | uk_UA |
| dc.subject | продуктивність | uk_UA |
| dc.subject | готельно-ресторанний бізнес | uk_UA |
| dc.title | Якісне надання послуг та ефективне управління розвитком персоналу в готельно-ресторанному бізнесі | uk_UA |
| dc.title.alternative | QUALITY SERVICE PROVISION AND EFFECTIVE MANAGEMENT OF STAFF DEVELOPMENT IN THE HOTEL AND RESTAURANT BUSINESS | uk_UA |
| dc.type | Article | uk_UA |
| Розташовується у зібраннях: | Т. 1, № 21 | |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| ЯКІСНЕ++НАДАННЯ+ПОСЛУГ+ТА+ЕФЕКТИВНЕ+УПРАВЛІННЯ++РОЗВИТКОМ++ПЕРСОНАЛУ+В+ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ+БІЗНЕСІ.pdf | 260.99 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.