Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://hdl.handle.net/123456789/24077| Назва: | Якісне надання послуг та ефективне управління розвитком персоналу в готельно-ресторанному бізнесі |
| Інші назви: | QUALITY SERVICE PROVISION AND EFFECTIVE MANAGEMENT OF STAFF DEVELOPMENT IN THE HOTEL AND RESTAURANT BUSINESS |
| Автори: | Румянцева, Ірина Богданівна Мальована, Оксана Григорівна |
| Ключові слова: | розвиток персоналуготельно-ресторанного бізнесу якісне управління розвитком персоналу управління персоналом якість надання послуг компетентність продуктивність готельно-ресторанний бізнес |
| Дата публікації: | 2025 |
| Видавництво: | Карпатський (Прикарпатський) національний університет імені Василя Стефаника |
| Бібліографічний опис: | Румянцева І. Б., Мальована О. Г. Якісне надання послуг та ефективне управління розвитком персоналу в готельно-ресторанному бізнесі // Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. - Івано-Франківськ. - 2025. – Т. 1, №. 21. – С.350-358 |
| Короткий огляд (реферат): | У статті досліджено якісне надання послуг та ефективне управління розвитком персоналу у сфері готельно-ресторанного бізнесу. Розглянуто визначення поняття «розвиток персоналу» різними науковцями. Обґрунтовано, що якісно надані послуги та вдосконалення управління розвитком персоналу готельно-ресторанного бізнесу позитивно впливатиме на ефективне управління діяльністю підприємствами гостинності. Метою статті є дослідження процесу розвитку управління персоналу в готельно-ресторанному бізнесі та якісно наданих послуг працівниками сфери гостинності.При вирішенні поставлених завдань нами використано ряд методів дослідження: включаючи аналіз літературних джерел для отримання глибшого розуміння теми;методи аналізу та синтезу,порівняльних характеристик щодо проблем з надання якісних послуг від працівників готельно-ресторанного бізнесу та ефективного управління розвитком персоналу в закладах сфери гостинності. Встановлено, що якісне функціонування будь-якого закладу в сфері гостинності, в першу чергу, визначається ступенем розвитку його працівників та якісно наданими послугами. В сучасних умовах швидкого старіння теоретичних знань, умінь та практичних навичок, можливість закладів готельно-ресторанного бізнесу постійно підвищувати рівень надання якісних послуг за допомогою ефективної роботи своїх працівників є одним із найважливіших факторів забезпечення конкурентоспроможності підприємств гостинностіна сучасному ринку послуг . Серед складових розвитку персоналу готельно-ресторанного бізнесу виокремлено пошук персоналу, адаптацію персоналу, професійну підготовку, оцінювання та атестацію,планування професійної кар’єри в сфері гостинності, а також стимулювання розвитку персоналу. Вказано на важливість розвитку управління персоналом, що в свою чергу покращує якість роботи підприємств гостинності. Зазначено, що успіх діяльності сфери обслуговування вимагає надання якісних послуг та безперервної уваги та зусиль щодо управління розвитку працівників готельно-ресторанного бізнесу.Запропоновано використання сучасних навчальних програм щодо ефективного управління персоналом та якісного надання послуг працівниками в готельно-ресторанному бізнесі, а також розробка цільових навчальних програм для підприємств гостинності. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/24077 |
| Розташовується у зібраннях: | Т. 1, № 21 |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| ЯКІСНЕ++НАДАННЯ+ПОСЛУГ+ТА+ЕФЕКТИВНЕ+УПРАВЛІННЯ++РОЗВИТКОМ++ПЕРСОНАЛУ+В+ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ+БІЗНЕСІ.pdf | 260.99 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.